Hagen-boligen: Tom Hagen får flytte hjem

Ifølge VG har politiet fredag fjernet sperrebåndene og tatt ned overvåkningskameraer og skilt om overvåkning ved Hagen-parets bolig i Lørenskog fredag formiddag. Politiet jobber fortsatt ut fra teorien om at Tom Hagen fikk kona drept i boligen.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Til VG sier et vitne at sperrebåndene rundt boligen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen er fjernet. Politiet bekrefter at de frigjør boligen og at Tom Hagen kan flytte hjem.

Tom Hagen (70) er fortsatt siktet for drapet på kona Anne-Elisabeth etter at hun forsvant høsten 2018. Han har ikke hatt tilgang til eneboligen på Fjellhamar i Lørenskog siden politiet pågrep ham 28. april.

Politiet mener boligen er et viktig bevis i etterforskningen og mistenker at Anne-Elisabeth Hagen ble drept i boligen, ifølge VG.

Fredag formiddag meldte politiet i en pressemelding at de frigjør boligen.

– Politiet har etter en helhetsvurdering besluttet å ikke begjære videre beslag av Sloraveien 4. Eiendommen vil bli utkvittert til siktede innen fristen 21.09, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt i pressemeldingen.

VG meldte tidligere fredag at politiet hadde fjernet sperrebåndene rundt boligen. I tillegg skal overvåkningskameraer og skilt om overvåkning ha blitt tatt ned.

Senest i august gikk den 70 år gamle milliardæren rettens vei for å få huset tilbake fra politiet, men fikk ikke medhold. Retten besluttet at politiet fikk beholde huset frem til 21. september.

Tom Hagen har hele tiden bedyrer sin uskyld og nekter straffskyld.