16,5 milliarder i koronastøtte til bedrifter med økt omsetning

Også bedrifter som har opplevd en økt omsetning under koronakrisen har nytt godt av kontantstøtten fra staten, ifølge en oversikt fra Dagens Næringsliv.

Gjennomgangen DN har gjort viser at staten til sammen har betalt ut 16,5 milliarder kroner til bedrifter som opplevde en økt omsetning i mars eller april. Blant selskapene er nederlandske Rituals som i april økte omsetningen 14 prosent, samtidig som de fikk 70.000 kroner fra staten.

Selskapet solgte for 28,8 millioner kroner i mars og april i år, mot 27,5 millioner i fjor og har totalt fått 1,7 millioner i kontantstøtte.

Norgessjef i Rituals Eirin Olsen sier til DN at koronakrisen har påvirket selskapet svært negativt de siste to månedene, og at situasjonen for deres butikker og ansatte ville vært annerledes uten støtte.

– Fram til krisen inntraff hadde vi en organisk vekst på 25,5 prosent, og vi forventet en vekst i samme fart under normale omstendigheter, sier hun.

Statssekretær Kari Olrud Moen i Finansdepartementet skriver i en epost til avisa at vekstfaktoren ble innført for å ta hensyn til vekstbedrifter og bedrifter som ikke eksisterte i mars og april 2019