Glatte veier fører til mange trafikkulykker

Politiet melder om glatte veier og flere trafikkulykker flere steder i landet mandag morgen. Bilister bes om å kjøre forsiktig. Illustrasjonsfoto: Les mer Lukk

I morgentimene mandag meldes det om mange trafikkulykker flere steder. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel og politiet ber bilister kjøre forsiktig.

Både på Østlandet, på Sørlandet, i Møre og Romsdal og i Finnmark melder Meteorologisk institutt om at det kan være vanskelige kjøreforhold mandag morgen.

Politiet i Oslo melder mandag morgen om en kjedekollisjon på E18 ved avkjøring til Asker. Totalt var fem biler involvert i kollisjonene, og alle bilene kjørte i samme retning. En person klaget over smerter i nakken, men ingen ble alvorlig skadd. Ulykken førte til kødannelse før bilene ble fjernet fra ulykkesstedet.

Farevarsler

På Billingstadsletta i Asker kolliderte en buss med en lastebil. Kollisjonen førte til store materielle skader, men ingen personskader. På E18 i Lier kjørte to biler i hverandre da den ene kjørte inn i den andre bakfra. Det er ikke meldt om personskader.

For Møre og Romsdal, Trøndelag og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark er det sendt ut farevarsel om kjøreforholdene.

Et større snøfall søndag ettermiddag er årsaken til de vanskelige kjøreforholdene i de to første fylkene, mens i Finnmark er det et lavtrykk som treffer land, kombinert med sterk vind, kraftige snøbyger og snøfokk som fører til vanskelige kjøreforhold.

Politiet advarer

På riksvei 65 i Surnadal frontkolliderte to personbiler ved åttetiden, melder politiet, som opplyser om en god del snøslaps langs veien. De to personene i bilene ble kjørt til legevakt for sjekk.

Også i Agder melder politiet om glatt veibane på E18. Det har vært trafikkulykker både i Grimstad, Mandal, Omre, Lillesand og Kristiansand, men det er ikke meldt om alvorlige skader. Politiet i Agder advarer dog mot glatte veibaner og ber bilister om å kjøre forsiktig.

Også Vest politidistrikt melder om glatte veier i Bergen og omegn.