SVT: Michael Skråmo er død

Moren til den norske IS-terroristen Michael Skråmo opplyser nå at han er død. Les mer Lukk

Den norsk-svenske IS-krigeren Michael Skråmo er død, forteller hans mor til Sveriges Television. Svensk sikkerhetspoliti vil ikke bekrefte opplysningen.

– Det går ikke an å forestille seg den sorg vi føler nå, sier moren til SVT.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningen.

– Det ligger ikke i myndighetenes oppdrag å bekrefte dødsfall, sier kommunikasjonssjef Nina Odermalm Schei til SVT.

Verken PST eller norsk UD kan bekrefte overfor NTB at Skråmo er død.

– Vi er kjent med spekulasjonene, men generelt er det vanskelig å si noe endelig om dødsfall når det gjelder fremmedkrigere. Det er vanskelig å skaffe sikker informasjon, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.

Profilert aktør

Skråmo er en av de mest profilerte fremmedkrigerne og IS-rekruttererne som har reist fra Sverige. Han er norsk statsborger med norske foreldre, men er født og oppvokst i Göteborg.

Forrige uke ble det opplyst Skråmo var pågrepet av kurdiske styrker i Syria. Men opplysningen ble tilbakevist noen dager senere.

– Verken Michael Skråmo eller hans barn er på noen lister over personer som er pågrepet, opplyste den svensk-kurdiske debattanten Kurdo Baksi.

Foreldreløse barn

Skråmo har ifølge medieopplysninger sju barn, hvorav tre av dem er født i Syria. Disse barna er trolig nå foreldreløse ettersom barnas mor også skal være død.

Hva som nå skjer med dem, er uvisst. Skråmos mor og søster har i et intervju med den britiske TV-stasjonen ITV sagt at de er desperate etter å få hentet barna, som er i alderen ett til åtte år, ut av Syria og i trygghet.

Ifølge svenske medier har Michael Skråmo drevet utstrakt propagandavirksomhet og oppfordret til terrorangrep i Sverige. Han skal også aktivt ha rekruttert andre fremmedkrigere.