Tre måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant

Your browser doesn't support HTML5 video.

Overvåkningsvideo: Politiet etterlyser tre personer Les mer Lukk

Torsdag er det tre måneder siden familien fikk det siste livstegnet fra Anne-Elisabeth Hagen, som politiet antar er bortført. Saken er fortsatt ikke løst.

I en pressemelding sendt ut torsdag morgen, opplyser politiet at status i forsvinningssaken er uforandret. Hagen forsvant fra sin bolig i Lørenskog 31. oktober i fjor.

– Antallet tips var i går ettermiddag på 1.380. Tipsene omhandler – som vi tidligere har nevnt – blant annet mulige skjulesteder, mistenkelige personer og mistenkelige biler. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer om innholdet i tipsene, eller hvordan de følges opp, skriver politiet.

Les også:Politiet skulle sjekke video – da var den allerede slettet: Kan ha mistet bevis

Politiet med flere alternativer i bortføringssaken

– Full styrke

Foreløpig står etterforskerne tilsynelatende uten avgjørende informasjon på sentrale områder i saken. Ingen er så langt mistenkt, og det har kun vært begrenset kommunikasjon med motparten. Hagen kan holdes skjult både i Norge og utenfor landets grenser, og det er ikke kommet livstegn fra henne.

– Saken etterforskes fortsatt med full styrke, med det mål å gjenforene Anne-Elisabeth Hagen med sin familie, opplyser politiet.

I forrige uke gjorde dykkere søk i Langvannet, like ved huset der Hagen-familien bor. Det ble funnet gjenstander som politiet skal undersøke om kan knyttes til saken, men de vil foreløpig ikke kommentere hva som ble funnet.

Ikke identifisert

Et av de kanskje viktigste sporene politiet har gått offentlig ut med, er to personer som ble fanget opp på et videoopptak av en gangvei utenfor innkjørselen til Futurum-bygget på Rasta, der Hagens ektemann Tom Hagen jobber. Opptaket er gjort om morgenen 31. oktober i fjor – den dagen Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant.

– De to personene er fortsatt ikke identifisert, opplyser politiet.

Tom Hagen er en av Norges rikeste menn, og de antatte gjerningspersonene har krevd et tosifret millionbeløp i kryptovalutaen monero for å slippe kona fri.

Kravet ble framsatt i et brev som ble funnet i boligen på forsvinningsdagen, og det ble også framsatt trusler og advarsler mot å varsle politiet. På grunn av dette holdt politiet saken hemmelig fram til 9. januar i år.

Les også:To fiskere med telelinse observert før Hagen ble kidnappet

Politiet har sjekket ut flere mulige skjulesteder i kidnappingssaken

(VIDEO: Dette er saken)

Your browser doesn't support HTML5 video.

Anne-Elisabeth Hagen bortført: Dette er saken Les mer Lukk