Dette skjedde i natt

Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 29. juni.

Mekling på overtid

Meklingsfristen i luftfarten gikk ut ved midnatt, men den pågår ennå. YS Spekter og LO Stat mekler på arbeidstakersiden og Spekter på arbeidsgiversiden.

Blir det ikke enighet, blir det streik fra klokken 10 i dag. Streikeuttaket omfatter 240 medlemmer både på småflyplasser, og på større flyplasser.

Enighet på dramatisk EU-toppmøte

Etter mer enn tretten timer i politisk havsnød kom EUs ledere i havn med en avtale om hvordan strømmen av flyktninger og migranter i Middelhavet skal håndteres.

Forhandlingene varte til langt på natt. Men til slutt klarte de 28 stats- og regjeringssjefene i EU å få på plass en tekst som alle kunne slutte seg til.

Mistenkt skytter pågrepet

En mann er pågrepet etter at fem personer ble skutt og drept i lokalene til avisen Capital Gazette i Annapolis i Maryland. Han skal tidligere ha saksøkt avisen.

Det er CNN som melder at den antatte gjerningsmannen, en hvit mann i slutten av 30-årene, saksøkte avisen for ærekrenkelser i 2012, men at saken ble henlagt.

Flyplass i Bali stengt

Bali har stengt den internasjonale flyplassen sin i Denpasar, etter et vulkanutbrudd på den populære indonesiske turistøya, opplyser lokale myndigheter.

Myndighetene på øya opplyser at flyplassen vil være stengt fram til i hvert fall klokken 19 fredag, etter at vulkanen Agung sendte aske 2 kilometer opp i lufta torsdag.

85 narkotikasaker på skole

Bare i år har politiet opprettet 85 straffesaker som omhandler narkotika mot 36 personer på Bodø videregående skole i Nordland.

På skolen omsettes det både piller, cannabis og kokain, sier kriminalsjef Waldemar Solli i Nordland politidistrikt sier til Avisa Nordland.