VG: Syklende politi pågrep mistenkte gulltyver

Da Stavanger-politiet fikk varsel om mistenkelige menn på sykkel 1. nyttårsdag, rykket en av dem ut på en sykkel fra hittegods. Sykkelturen var ikke forgjeves.

Flere patruljer ble sendt ut tidlig mandag kveld da politiet fikk melding om de to mennene utenfor en bolig i Hafrsfjord.

– Det var anmeldt flere innbrudd i private boliger i løpet av romjulen. Det var borttatt spesielt mye smykker. I forbindelse med tyveriene var det snakk om at det var sett sykler, sier politiadvokat Cecilie Steen i Sørvest politidistrikt til VG.

Ifølge meldingen stakk mennene av på hver sin sykkel. En av politibetjentene som rykket ut, tok også med en sykkel han fant blant hittegodset på veien ut til bilen. Han demonterte den kjapt og kjørte av gårde.

– Jeg måtte bare ta den første og beste sykkelen jeg så, sier politibetjenten i innlegget politiet har lagt ut på politiets Facebook-side.

Etter å ha lett en stund, så den syklende betjenten en mann like ved Rogaland rideklubb som passet til beskrivelsen. Han la seg på hjul for å ta ham igjen.

Like etter kom enda mann syklende. Han passet også til beskrivelsen. Betjenten prøvde å stoppe dem, men lyktes ikke. Etter cirka én kilometer på hjul, fikk han hjelp fra en patrulje, og den ene mistenkte ble pågrepet. Den andre hadde da kastet fra seg sykkelen og gjemt seg.

Den syklende betjenten la på sprang, klarte å ta igjen mannen og fikk til slutt satt på ham håndjern.

Begge hadde ryggsekker fulle av gull og verdigjenstander verdt flere hundre tusen kroner da de ble pågrepet, ifølge politiet. De er siktet for grovt heleri og grove tyverier fra privatboliger. De to erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.