Syrisk lykke - i Bergen

Omar og Nader møttes på homsebar i Istanbul, fridde og ble separert da en fikk innvilget flyktningestatus. Etter seks måneder møttes de igjen i Bergen. Foto: Bradley Secker. Les mer Lukk

De syriske flyktningene Omar og Nader traff hverandre og kjærligheten i Tyrkia. Etter seks måneders usikkerhet, er de nå gjenforent i Bergen.

De flyktet begge fra det homofobe Syria. Omar og Nader møttes på homsebar i Istanbul, fridde og ble separert da en fikk innvilget flyktningestatus.

Frilansjournalisten Bradley Secker fulgte det homofile paret fra dansegulvet i Tyrkia til de møttes igjen - i Bergen.

En rørende billedserie på hans hjemmesider - lovewins# - viser det uvanlige flyktningparets ferd og gjensyn i regntunge Vestlandet.

Les også: Tyrkia refser EU for lite hjelp med syriske flyktninger

De levde sammen i Istanbul i et år før Nader Turkmani - som opprinnelig kommer fra byen Homs - fikk politisk asyl i Norge. Deretter var det et halvt års kamp for å overbevise norske myndigheter om at hans forlovede burde følge etter til Bergen.

Det lykkes til slutt. Omar fikk også asyl i Norge gjennom FNs flyktningeorganisasjon UNHCR.

«En sjelden positiv historie om flyktninger fra Syria, en med lykkelig slutt. Kjærligheten vant til slutt!», skriver Bradley Secker på sine hjemmesider.

Billedserien viser kjærestene i Istanbul, i samtale med familie hjemme, Naders ventetid, deres gjensyn på Flesland og gir også et lite glimt til det nye livet i Norge.

Les også: Flyktningleir ødelagt av brann på Lesvos

Historien har berørt mange, og har blant annet tidligere blitt fortalt av Buzzfeed og svenske Aftonbladet.