Flyktningleir ødelagt av brann på Lesvos

Flyktninger og migranter utenfor de stengte portene på leiren Moria, som ble rammet av brann mandag. Foto:  Manolis Lagoutaris / Intimenews / Reuters / NTB scanpix
Flyktninger og migranter utenfor de stengte portene på leiren Moria, som ble rammet av brann mandag. Foto: Manolis Lagoutaris / Intimenews / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aten (NTB-AFP-DPA): Flyktning- og migrantleiren Moria på den greske øya Lesvos har fått omfattende skader i en brann. 4000 flyktninger måtte evakueres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen skal ha kommet til skade i brannen som brøt ut mandag kveld etter en slåsskamp mellom grupper av innbyggere. Uroen skal ha oppstått etter rykte om at beboerne skulle returneres til Tyrkia.

Ifølge BBC er en tredel av teltene og boligene i leiren ødelagt i brannen. En politikilde opplyser at det var migrantene selv som satte fyr på leiren og deretter flyktet derfra.

Tidligere på dagen la greske myndigheter fram nye tall som viser at antall migranter som tok seg over til Hellas, har økt kraftig. Minst 374 migranter kom sjøveien fra Tyrkia i løpet av helgen, ifølge greske migrasjonsmyndigheter.

Årsaken til økningen er uklar, men lokale medier antyder at menneskesmuglere har trappet opp reisene over sjøen i forkant av at det er ventet dårligere vær.

Greske myndigheter har, etter at flyktningavtalen mellom EU og Tyrkia trådte i kraft i april, registrert færre enn 50 migranter daglig til de greske øyene. (©NTB)