Politikvinne dømt for promillekjøring i sivil politibil

En politikvinne i slutten av 30-årene er dømt til 36 dagers betinget fengsel for å ha kjørt en sivil politibil med over to i promille. Kvinnen har sagt opp jobben sin.

Ifølge dommen fra Oslo tingrett hadde hun drukket nesten en halvflaske brennevin før hun satte seg bak rattet i en sivil polititjenestebil i august, skriver Aftenposten.

En promilletest viste at kvinnen hadde 2,33 i promille. Det var kvinnens egen politimester som i november tok ut siktelse mot kvinnen.

Les også: POD: – Nye politimestre trenger ikke å ha politierfaring

– Dette er en alvorlig sak og den viser også at vi har et politikorps som klarer å avsløre sine egne. Det er heldigvis sjeldent at det avsløres slike type hendelser hos polititjenestemenn, sier politimesteren i det aktuelle politidistriktet til avisa.

Kvinnen tilsto, og retten finner det bevist at hun har handlet forsettlig. Ettersom kvinnen selv har ønsket promilleprogram, gikk retten med på en betinget fengselsstraff i 36 dager med vilkår om gjennomføring av programmet.

Les også:Mot opphevelse av politibevæpningen – KrF fornøyd

Hun ble også dømt til å betale en bot på 30.000 kroner og fradømt retten til førerkort i tre år. Kvinnen har sagt opp sin stilling og jobber ikke lenger i politiet.