FpU vil fjerne Medietilsynet

FpU- leder Bjørn-Kristian Svendsrud vil legge ned Medietilsynet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Fremskrittspartiets Ungdom vil legge ned Medietilsynet og mener det er dårlig bruk av skattebetalernes penger.

– Vi leter alltid etter kuttmuligheter i byråkratiet, og mener at et medietilsyn med over 30 ansatte er dårlig bruk av skattebetalernes penger, sier FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud til Dagbladet.

Medietilsynet jobber for at alle skal ha tilgang til et variert TV- og radiotilbud og et bredt utvalg av forskjellige aviser over hele landet.

Svensrud mener målsettingene til Medietilsynet, som blant annet handler om å sørge for et bredt spekter av redaksjonelle nyheter og sørge for at mediene overholder særskilte regler, kan overlates til andre, deriblant mediene selv, lovdata og Konkurransetilsynet.

– Vi mener ikke nødvendigvis at Medietilsynet gjør en dårlig jobb. Poenget vårt er at det er en jobb som utføres av et unødvendig organ med flere titalls personer, sier han.

Kringkastingssjefen: – Pengene går til Kina, ikke til idretten

Ungdomspolitikeren har tro på gjennomslag når forslaget skal behandles på Frps landsmøte til helgen.

– Jeg mener dette er et godt gammelt Frp-forslag om å kutte i byråkratiet. Derfor har jeg stor tro på at vi kan få flertall, selv om bare en drøy tredel av landsstyret var enig med oss.

Direktør i Medietilsynet Mari Velsand vil ikke kommentere saken, men sier på generelt grunnlag at de utfører det samfunnsoppdraget de har fått.

Nestleder i Kringkastingsrådet: – NRK bidrar til å fyre opp et konfliktbilde