Orlando: Drapsmannens kone etterforskes

Politibiler utenfor utestedet Pulse, som ble åsted for den verste skytemassakren i USAs moderne historie, i Orlando i Florida. Foto: Jim Young (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Kona til mannen som drepte 49 mennesker på et utested for homofile i Orlando, kan bli siktet for tilknytning til massakren, ifølge flere amerikanske medier.

Påtalemyndigheten i den amerikanske delstaten Florida har bedt en storjury om å etterforske kvinnen som var gift med Omar Mateen (29), melder blant andre Fox News og Reuters.

Hun skal ha forklart i avhør med FBI at hun forsøkte å overtale ektemannen til ikke å angripe utestedet Pulse, ifølge NBC News' kilder. Utestedet ble natt til søndag åsted for den verste masseskytingen i USAs nyere historie, da Mateen åpnet ild mot gjestene.

Les også: Lege tror dødstallet etter Orlando-massakren vil stige

En politikilde hevder overfor Fox News at kona visste om mannens planer, men at hun ikke gjorde noe for å stanse ham.

Mateens kone er også mor til hans tre år gamle sønn, ifølge kilder i familien. Drapsmannen var gift med en annen kvinne i 2009, men hun gikk fra ham etter kort tid. Ekskona Sitora Yusufiy har omtalt ham som svært hissig, voldelig og psykisk ustabil.

Les også: Overlevende i Orlando spilte død under massakren