Minst 57 personer drept i kamper i Jemen

Folk samler seg rundt en stridsvogn som blir brukt av regjeringsvennlige styrker utenfor byen Taez sørvest i Jemen. Foto: Anees Mahyoub (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Minst 57 personer, seks av dem sivile, er drept i kamper rundt kystbyen Taiz sørvest i Jemen, opplyser tjenestemenn.

Styrker som støtter regjeringen, tok fredag kontroll over flere områder rundt Jemens tredje største by, som har vært beleiret av opprørere i flere måneder.

Styrkene ble støttet av luftangrep fra den saudiledede koalisjonen. De greide å ta tilbake områder i forsteder vest og sør for byen, opplyser guvernør Ali al-Maamari.

Viktige veier som houthiene skal ha blokkert i ni måneder, er nå åpnet, ifølge guvernøren, som mener at dette vil innebære at de om lag 200.000 innbyggerne endelig kan få nødhjelp.

Den iranskstøttede Houthi-militsen har tatt kontroll over store områder i Jemen. I fjor vår innledet Saudi-Arabia og andre Golfland en luftkrig mot opprørere i et forsøk på å få den internasjonalt anerkjente regjeringen tilbake til makten.

Av dem som ble drept i kampene utenfor Taiz, var 37 opprørere, seks sivile og resten regjeringsvennlige styrker, opplyser militære kilder.

Les også: Fredssamtaler i Jemen trekker ut