Fredssamtaler i Jemen trekker ut

Ruinene av en fabrikk truffet av et luftangrep fra koalisjonen ledet av Saudi-Arabia i Jemens hovedstad Sanaa 14. februar. Foto: Kahled Abdullah / Reuters / NTB scanpix
Ruinene av en fabrikk truffet av et luftangrep fra koalisjonen ledet av Saudi-Arabia i Jemens hovedstad Sanaa 14. februar. Foto: Kahled Abdullah / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

FNs utsending til Jemen får ikke kalt sammen partene til en ny runde med fredssamtaler fordi de ikke blir enige om hvorvidt man skal iverksette en våpenhvile mens forhandlingene pågår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er sterke motsetninger som hindrer meg fra å kalle inn til en ny runde med forhandlinger, sa FN-utsendingen Ismail Ould Cheikh Ahmed til Sikkerhetsrådet onsdag.

Da partene i Jemen-konflikten gikk gjennom den første runden med samtaler i desember, ble de enige om et rammeverk for hvordan konflikten skulle avsluttes. Partene iverksatte en én-ukes våpenhvile, som brutalt ble brutt flere ganger.

Les også: Saudiledet koalisjon avviser bruk av klasebomber i Jemen

En ny runde med samtaler var planlagt å starte 14. januar, men ble så utsatt på ubestemt tidspunkt.

– Jeg har ikke mottatt tilstrekkelige forsikringer om at en våpenhvile vil bli opprettholdt dersom jeg ba om en. Sånn som jeg ser det, kan vi ikke utsette disse samtalene lengre enn til mars måned, sa Ahmed til pressekorpset onsdag.

Les også: Saudi-Arabia fortsatt innstilt på fred

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia grep inn militært i mars 2015 for å hindre at Houthi-opprørerne, som støttes av Iran, og andre styrker som er lojale mot tidligere president Ali Abdullah Saleh fullstendig overtok kontrollen i Jemen.

Les også: Jemen-samtalene fortsetter lørdag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus