Næringslivet kutter sukkerinnhold

Norsk næringsliv erkjenner at overinntak av sukker er et problem og sier i notatet til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at de kan ta ansvar for å redusere sukkerinnhold i produkter. Les mer Lukk

Mat- og drikkenæringen erkjenner at befolkningen får i seg for mye sukker og vil redusere sukkerinnholdet i sine produkter.

Et utvalg bestående av blant andre REMA 1000, Orkla, Norgesgruppen og Tine presenterte tirsdag et notat om sukkerreduksjon til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). Her skisseres konkrete tiltak for å redusere sukkerinntak, både gjennom å redusere sukkerinnhold i eksisterende produkter og ved å utvikle alternativer med lavt sukkerinnhold eller alternativ søtning.

Les også: De sunneste sjokoladene i testen inneholder nøtter

Flere av tiltakene trenger videre utredning før de kan settes i gang. Det skal utvikles rutiner for at sukkerinnholdet i nye varer alltid vurderes og at produkter merkes klart hvis de er tilsatt sukker. Videre går gruppen inn for at plassering i butikk og pakningsstørrelse skal gjøre det lettere å velge sunnere.

Alternative søtstoff blir sett på som en nøkkel til sukkerreduksjon, og gruppen henviser til resultater for søtede drikker, der alternative søtstoff har gjort det mulig å oppnå en sukkerfri andel på rundt 50 prosent.

Les også: – Sunnere etter ni dager uten tilsatt sukker