Madsens forsvarer til ABC Nyheter: – Han er lettet

Den danske ubåteieren Peter Madsen er siktet for uaktsomt drap under særdeles skjerpede omstendigheter.Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Ubåteieren Peter Madsen innrømmer å ha dumpet journalist i havet.

I en pressemelding mandag bekrefter dansk politi at den siktede ubåteieren Peter Madsen har forklart seg om dødsfallet til journalisten Kim Wall.

Madsen har forklart at det skjedde en ulykke i fartøyet og at han deretter dumpet journalisten i havet.

– Min klient er lettet over at opplysningene er blitt frigitt. Det har fra starten vært hans ønske at forklaringen ble offentliggjort, sier Madsens forsvarer Betina Hald Engmark til ABC Nyheter.

Ifølge forsvareren forklarte Madsen seg om dødsfallet i grunnlovsforhør den 12. august, samme dag han ble varetektsfengslet.

Les også:Dansk ubåteier: Kim Wall døde i ulykke på ubåten

Siktet for uaktsom drap

Foto: AFP PHOTO / TT

Grunnlovsforhør er en dansk rettsprosedyre som politiet kan benytte om de ønsker å holde en person lenger enn ett døgn. På spørsmål om hvorfor ikke Madsen forklarte om den påståtte ulykke i det første avhøret med politiet, svarer hun:

– Jeg kan dessverre ikke gi flere opplysninger om hans forklaring, sier hun.

Madsen sitter varetektsfengslet siktet for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Wall ble med Madsen om bord i ubåten torsdag for halvannen uke siden. Hun ble sist sett på ubåten i Øresund torsdag kveld. Deretter ble det ikke gjort noen observasjoner av ubåten før den dukket opp lenger sør, i Køge Bugt, neste formiddag.

Den svenske journalisten Kim Wall sammen med Peter Madsen ombord på Nautilus, før hun forsvant og ubåten sank. Les mer Lukk

Les også:Nye detaljer om ubåt-mysteriet

Fortsetter å dykke

Svenske og danske sjøfartsmyndigheter har utarbeidet en konkret rute som ubåten skal ha tilbakelagt i den aktuelle tidsperioden.

Fredag i forrige uke begynte danske dykkere å gjøre konkrete dykk langs denne ruten. Dette vil de fortsette med mandag, samtidig som fartøy med sonarutstyr deltar i letingen.

Ubåten har kun befunnet seg i dansk farvann, ifølge mandagens pressemelding.

VIDEO: Dette er ubåtsaken.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dette er ubåtsaken