Flere drept og såret i demonstrasjoner i Kashmir

Srinagar (NTB-AP): Indiske regjeringsstyrker har skutt og drept minst sju menn og såret flere demonstranter som trosset portforbudet for å delta i en separatistleders begravelse i Kashmir.

Burhan Muzaffar Wani, operasjonssjef for den største opprørsbevegelsen Hizbul Mujahideen, ble drept sammen med andre opprørere i et sammenstøt med indiske styrker fredag. Han var sterkt beundret av unge muslimer i Kashmir, og myndighetene innførte unntakstilstand med portforbud i påvente av omfattende protester.

Da nyheten spredte seg, begynte demonstrasjoner og trefninger i flere nabolag sør i Kashmir. Flere tusen demonstranter kastet stein mot indiske soldater, som svarte med skarp ammunisjon og tåregass. To anonyme politifolk sier at minst 60 sivile ble såret i kampene.

Shiv M. Sahai, sjef i det lokale politiet, sier at sju menn ble drept av regjeringsstyrkene. En annen mann druknet da han forsøkte å flykte fra troppene.

Rundt 90 soldater fra regjeringsstyrkene ble såret i trefningene.

Kashmir er delt på midten mellom India og Pakistan, men begge land gjør krav på hele regionen. De to naboene har flere ganger vært i krig om Kashmir, der de fleste er muslimer. I den indiske delen av området har væpnede opprørere siden 1989 kjempet for uavhengighet eller tilslutning til Pakistan, noe flertallet av befolkningen støtter.