Sterke reaksjoner i Israel på feiring av babydrap

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sterke reak­sjo­ner i Israel på feiring av babydrap Les mer Lukk

En video av ytterliggående jøder som feirer drapet av en palestinsk baby, vekker sterke reaksjoner i Israel.

18 måneder Ali Dawabsheh ble drept i en mordbrann mot familiens hjem på den okkuperte Vestbredden i sommer. Foreldrene døde også av brannskadene de fikk, mens en fire år gammel bror overlevde.

Flere jødiske ungdommer er pågrepet i forbindelse med mordbrannen i landsbyen Duma utenfor Nablus, men ingen er hittil dømt.

Hevn

Brannstiftere malte en davidstjerne på veggen til huset som ble påtent, sammen med teksten «Hevn». Israels statsminister Benjamin Netanyahu omtalte brannen som en jødisk terroraksjon.

Les også: Israel vil ikke ha med EU i fredsprosessen

Kanal 10 i Israel viste onsdag kveld en video av høyreekstreme jøder som feiret drapet på lille Ali.

Opptaket ble gjort i et bryllup der de dansende gjestene holder et bilde av den drepte palestinske babyen i hendene, samt automatvåpen, kniver og en brannbombe. Det blir også stukket kniver i bildet av lille Ali.

Avisen Haaretz er blant dem som har viderebrakt videoen.

Sjokkert Netanyahu

Ifølge israelske medier har brudgommen tidligere vært i avhør i forbindelse med voldelige aksjoner mot palestinere, og flere av gjestene skal ha vært bekjente av dem som mistenkes for å ha stått bak mordbrannen i Duma.

Flere israelske politikere, med Netanyahu i spissen, fordømmer videoen på det sterkeste.

Den israelske statsministeren betegner den som «sjokkerende» og mener at opptaket viser «det sanne ansiktet til en gruppe som utgjør en fare for det israelske samfunnet og Israels sikkerhet».

Les også:Jerusalems klagemur til FN