Israel vil ikke ha med EU i fredsprosessen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu stanser kontakt med EU-representanter, etter at kommisjonen tidligere denne måneden vedtok nye retningslinjer som krever at det tydelig skal fremgå om landbruksprodukter og kosmetikk fra israelske produsenter er produsert i bosetningene. Foto: Reuters / NTB scanpix
Israels statsminister Benjamin Netanyahu stanser kontakt med EU-representanter, etter at kommisjonen tidligere denne måneden vedtok nye retningslinjer som krever at det tydelig skal fremgå om landbruksprodukter og kosmetikk fra israelske produsenter er produsert i bosetningene. Foto: Reuters / NTB scanpix

Israel stanser sin kontakt med EUs representanter i fredsprosessen mellom Israel og Palestina. Årsaken er EU-kommisjonens krav om merking av israelske varer produsert i ulovlige bosetninger på Vestbredden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels statsminister Benjamin Netanyahu dropper kontakten med EU-representantene etter at kommisjonen tidligere denne måneden vedtok nye retningslinjer som krever at det tydelig skal fremgå om landbruksprodukter og kosmetikk fra israelske produsenter er produsert i bosetningene. Det holder ikke lenger at det står «Made in Israel».

Les også: Netanyahu: Israel kjemper for livet

Vedtaket ble møtt med fordømmelse hos israelske myndigheter, som har besluttet å avbryte flere pågående diplomatiske prosesser med EU. Netanyahu har beordret at kontakten skal fryses inntil en «revurderingsprosess er avsluttet», heter det i en uttalelse fra Israels utenriksdepartement søndag.

EU er med i Midtøstenkvartetten sammen med USA, FN og Russland.

Les også: Jerusalems klagemur til FN

Personvernpolicy