Meny

Israel vil ikke ha med EU i fredsprosessen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu stanser kontakt med EU-representanter, etter at kommisjonen tidligere denne måneden vedtok nye retningslinjer som krever at det tydelig skal fremgå om landbruksprodukter og kosmetikk fra israelske produsenter er produsert i bosetningene. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel stanser sin kontakt med EUs representanter i fredsprosessen mellom Israel og Palestina. Årsaken er EU-kommisjonens krav om merking av israelske varer produsert i ulovlige bosetninger på Vestbredden.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu dropper kontakten med EU-representantene etter at kommisjonen tidligere denne måneden vedtok nye retningslinjer som krever at det tydelig skal fremgå om landbruksprodukter og kosmetikk fra israelske produsenter er produsert i bosetningene. Det holder ikke lenger at det står «Made in Israel».

Les også: Netanyahu: Israel kjemper for livet

Vedtaket ble møtt med fordømmelse hos israelske myndigheter, som har besluttet å avbryte flere pågående diplomatiske prosesser med EU. Netanyahu har beordret at kontakten skal fryses inntil en «revurderingsprosess er avsluttet», heter det i en uttalelse fra Israels utenriksdepartement søndag.

EU er med i Midtøstenkvartetten sammen med USA, FN og Russland.

Les også: Jerusalems klagemur til FN

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus