Politiet fant bombeoppskrifter i Bhattis pose

I en pose som tilhørte norsk-pakistanske Arfan Bhatti fant politiet bombeoppskrifter og lister over navn på sentrale politikere. Foto: NTB scanpix. Les mer Lukk

I forbindelse med etterforskningen av tre terrortiltalte nordmenn, fant politiet en bærepose med bombeoppskrifter og lister over navn på sentrale politikere. Posen tilhørte norsk-pakistanske Arfan Bhatti.

Posen ble funnet i forbindelse med ransaking av en leilighet på Østlandet i fjor sommer, skriver VG.

I bæreposen lå lister med navn på sentrale norske politikere, ansatte i Forsvarsdepartementet og offiserer i Forsvaret – samt bilder av ansatte i PST.

I posen lå det også bombeoppskrifter og manualer for nærkampteknikk og våpentrening.

Les også: Al-Qaida-skikkelse hjalp Afran Bhatti til løslatelse

PST avhørte Arfan Bhatti om innholdet i posen for tre uker siden, men sikkerhetstjenesten har ikke åpnet etterforskning mot 37-åringen på bakgrunn av posens innhold, skriver avisen.

Arfan Bhattis advokat John Christian Elden sier navnelisten er Bhattis, og at klienten har forklart overfor PST at det var en liste over det han betegnet som vantro personer som hadde uttrykt visse meninger om islam eller krigføringen i Afghanistan som han var uenig i.

Les også: Arfan Bhatti tiltalt for familievold

– Listen er laget i 2012, og jeg registrerer at ingen på listen er blitt berørt på noen som helst måte, sier Elden.

Om bombeoppskriftene sier han følgende:

– Hva gjelder disse såkalte manualene for våpentrening og bomber, så er det snakk om åpent tilgjengelige bøker og kilder på nett. Dette er innenfor hans interessefelt og trolig noe du kunne funnet på kontoret til en forsker som jobber med det samme feltet.