Meny

Arfan Bhatti tiltalt for familievold

Arfan Bhatti er tiltalt for vold mot sine to barn. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arfan Bhatti er tiltalt for vold mot sine to barn. Saken som gjelder vold mot kona, er henlagt.

Det opplyser Bhattis forsvarer, advokat John Christian Elden, til VG.

– De fleste siktelsespostene er nå henlagt, herunder anklagen om vold mot kona. Det er tatt ut tiltale for legemsfornærmelser mot hans to barn etter straffelovens bestemmelse om familievold, samt at han skal ha motsatt seg arrest under en pågripelse i 2012, forteller Elden i en epost til avisen.

Bhatti nekter straffskyld.

Les også: Nå er Bhatti fri

Pågrepet

38-åringen ble pågrepet da han kom til Norge tidligere denne måneden og fremstilt for varetektsfengsling torsdag 15. januar. Saken gjelder angivelig familievold i 2012. Politiet var redd Bhatti skulle flykte og unndra seg straffeforfølgelse, men fikk ikke medhold i Oslo tingrett.

Politiet ba om oppsettende virkning, slik at den profilerte islamisten måtte sitte fengslet mens Borgarting lagmannsrett behandlet anken. Der ble konklusjonen den samme som i tingretten.

Les også: Bhatti løslates - politiets anke avvist

Dømt flere ganger

Arfan Qadeer Bhatti er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Han er straffedømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing og vold. I 2008 ble Bhatti dømt for medvirkning til skadeverk på synagogen i Oslo i 2006, men frikjent for tiltalepunktet om terrorplanlegging.

Bhatti reiste til Pakistan i slutten av 2012 og ble meldt savnet av familien i januar 2013. Høsten etter ble han pågrepet og fengslet i Pakistan, men ble satt fri igjen i august i fjor.
Populært