Frp ber Europarådet om Krekar-hjelp

Mulla Krekar skaper hodebry for Frp. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Fremskrittspartiet har koblet inn Europarådet for å finne svar på hvordan land som Norge kan hanskes med personer som mulla Krekar.

– Problemstillingen som vi står oppe i, er økende og relevant for flere land. Jeg nevnte ikke Krekar direkte, men vi synes det er et viktig spørsmål å bringe inn for Europarådet, sier Frp-representant Morten Wold til NTB.

Under et møte i Europarådets komité for juridiske saker og menneskerettigheter i Strasbourg torsdag, tok Wold opp spørsmålet om hvordan myndighetene skal forholde seg til personer som anses for å være en trussel mot samfunnet og som er utvist fra landet, men som ikke kan returneres av hensyn til internasjonale forpliktelser forankret i menneskerettighetene.

Les også: Krekar har kostet godt over seks millioner kroner

– Responsen var god, samtidig som det ble uttrykt at saken var for viktig og omfattende til å drøfte over bordet uten forarbeid. Jeg ble derfor anmodet om å gjøre klart et forslag til debatt på komiteens neste møte i Paris 18. mars, sier Wold.

Han understreker at det er viktig å sikre nasjonalstatene virkemidler som gjør at innbyggernes sikkerhet ivaretas. Utfordringen i Krekar-saken er å finne en hjemmel som gjør det mulig å iverksette utvisningsvedtaket som foreligger, anfører Frp-representanten.