Meny

Krekar har kostet godt over seks millioner kroner

DYR MANN: Den rettslige behandlingen av mulla Krekar har kostet i overkant av seks millioner kroner, ifølge Aftenposten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rettslige behandlingen av mulla Krekars saker har ifølge Aftenposten kostet minst 6,3 millioner kroner.

Avisen har innhentet tall fra Oslo tingrett, Borgarting lagmannsrett, Høyesterett, Justisdepartementet og Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Deres tall tilsier en kostnad på over seks millioner kroner.

3,5 millioner har gått til advokater og rettstolker. Oslo tingrett har utbetalt nærmere 1,3 millioner til advokatene Brynjar Meling og Arvid Sjødin siden 1. januar 2007, mens Borgarting lagsmannsrett de siste ti årene har betalt Sjødin og Meling i overkant av 1 million kroner.

Les også: Krekar-håndtering møter hard kritikk

– Totalt har Borgarting lagmannsrett betalt ut 2.453.409 kroner fordelt på de to sakene om utvisning og tilbakekall av asylstatus, og straffesaken etter truslene mot Erna Solberg og tre kurdere, sier lagmann Cecilie Østensen Berglund til avisen.

Advokat Meling bekrefter tallene, før han føyer til at han har jobbet ett årsverk gratis med saken.

Les også: Noas: – Forferdelig dårlig idé med Krekar i asylmottak

I 2007 fikk mulla Krekar prøvd gyldigheten av utvisningsvedtaket for Høyesterett. Her ble han representert av advokat Harald Stabell, som fikk 340.312 kroner for jobben.

Fengselsplassen som Krekar har hatt, før han nå slipper ut og etter planen skal bosettes på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag, har kostet nesten 1,1 million kroner i året.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus