20-åring anker dom for dødsvold i Buskerud

20-åringen som er dømt til sju års fengsel for å ha stukket en 17-åring i halsen med en flaske slik at han døde, anker dommen. Det opplyser 20-åringens forsvarer, Harald Stabell (bildet) til NTB. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

20-åringen som i Eiker, Modum og Sigdal tingrett ble dømt for å stukket en 17-åring i halsen med et glass slik at han døde, anker dommen på sju års fengsel.

17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten døde på sykehus dagen etter at han ble slått med et glass i halsen av 20-åringen på en hjemmefest i Hokksund i september 2013.

Stabell mener hans klient ikke kunne innsett muligheten for at slaget ville føre til at 17-åringen døde, mens statsadvokaten i sin prosedyre i retten sa at tiltalte burde innsett at glasset ville knuses, og at det var fare for at liv kunne gå tapt.

– Han mener det var feil at han ble domfelt for dødsfølgen, sier 20-åringens forsvarer Harald Stabell til NTB.

Bakgrunn: 27 drept i 2014

Han legger til at dersom han ikke skulle nå fram med dette, så mener han dommen var for streng. Det vil også bli begjært ny behandling av oppreisningskravene. 20-åringen ble dømt til å betale oppreisning på 125.000 kroner til hver av 17-åringens foreldre. Han ble frifunnet for krav om erstatning for tapt arbeidsinntekt for 17-åringens mor.

Stabell sier det ikke var noen enkel beslutning å anke dommen videre.

– Han må også ta hensyn til at det er en stor belastning å gå gjennom en ny runde i lagmannsretten, også for de etterlatte, sier Stabell.

20-åringen har erkjent handlingen, men ikke straffskyld fordi han ikke husker hendelsen. Det antas at promillen hans var mellom 1,6 og 1,7 i gjerningsøyeblikket. (©NTB)