Spesialenheten håper å bli ferdig med Monika-saken før jul

Monika Sviglinskaja og hennes mor Kristina Sviglinskaja. Politiet mener nå at den åtte år gamle jenta ble drept av sin tidligere stefar i 2011. Saken ble opprinnelig henlagt, og Spesialenheten for politisaker etterforsker nå politiets henleggelse. Foto: Privat / NTB scanpix Les mer Lukk

Spesialenheten for politisaker håper den er ferdig med å etterforske politiets håndtering av Monika-saken før jul.

Så lang er over ti personer avhørt i saken, men verken politimester Geir Gudmundsen eller visepolitimester Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt har så langt forklart seg, skriver Bergens Tidende.

– Jeg regner med at vi totalt vil avhøre mellom ti og 20 personer, sier Halvor Hjelm-Hansen, som leder Spesialenheten for politisaker i Midt- og Nord-Norge.

Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem i Sund kommune i Hordaland i 2011. Saken ble henlagt, men tatt opp igjen i vår. I oktober ble jentas tidligere stefar siktet for drapet.

I januar i år varslet en politimann om det han mente var tydelige svakheter ved etterforskningen av dødsfallet til den åtte år gamle litauiske jenta. Saken hadde blitt henlagt fordi politiet konkluderte med at jenta hadde tatt sitt eget liv.