Vil ha svar om tilregnelighet for 17-åring

Teknikere fra politiet undersøkte fredag eneboligen på Bekkelaget i Oslo der to personer ble skadd i en voldsepisode. Tilregneligheten til den siktede 17-åringen kan bli et sentralt spørsmål. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet vil be retten oppnevne rettspsykiatrisk sakkyndige for 17-åringen som er siktet for drapsforsøk på sin egen far og storebror.

Fire dager etter det uforståelige angrepet i bolighuset på Bekkelaget i Oslo er politiet sparsomme med opplysninger om etterforskningen. Mens den stikkskadde faren har vært i stand til å snakke med politiet, er tilstanden for den 19 år gamle sønnen fremdeles kritisk og livstruende, opplyser politiadvokat Tina Bjarkø Helleland til NTB.

Hun opplyser at det vil bli begjært oppnevning av rettspsykiatrisk sakkyndige som skal vurdere den siktede 17-årige sønnen.

Les også: – Erkjenner å ha utsatt faren og broren for vold

– Dette er en veldig alvorlig hendelse og han er ung. Tilregnelighet vil bli et sentralt spørsmål i saken, sier Helleland.

Politiadvokaten opplyser at 17-åringen blir tatt hånd om av helsepersonell mens han holdes i varetekt.

Bakgrunn: Siktet for drapsforsøk på faren og broren

Faren har så langt latt seg avhøre, men politiet mangler fremdeles flere vitnemål de mener er viktige for å kaste lys over den tragiske hendelsen. Det var klokken 7.45 fredag morgen at familiefaren, med alvorlige stikkskader, klarte å varsle politiet om hva som nettopp hadde skjedd i bolighuset i Midttunveien på Bekkelaget. I det samme huset lå hans eldste sønn ille tilredt etter å ha blitt påført livstruende stikkskader.

Gjerningsmannen var familiens yngste sønn, 17-åringen som nå er varetektsfengslet og siktet for drapsforsøk på sin far og sin bror.

– Vi kan ikke si noe om hvordan eller hvorfor dette skjedde, sier Helleland.