Stabell: – Sigrids foreldre venter fortsatt på svar

Your browser doesn't support HTML5 video.

Stabell: - Sigrids foreldre har ikke fått svarene de ønsket Les mer Lukk

Foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne er tilfreds med at retten konkluderer tydelig med at den tiltalte 38-åringen er mannen som drepte datteren, men de har fortsatt mange ubesvarte spørsmål.

Oslo tingrett mener det er bevist at 38-åringen bortførte og drepte den 16 år gamle jenta i fjor og har dømt mannen til overføring til tvungent psykisk helsevern.

– Foreldrene er tilfreds med at retten uten tvil har utpekt en gjerningsmann. Samtidig hadde de ønsket seg en dom på forvaring i stedet for psykisk helsevern, sier bistandsadvokat Harald Stabell.

Bakgrunn: Dømt for å ha drept Sigrid -slipper fengsel

Han peker blant annet på at 38-åringen nå hvert år kan søke om å slippe ut, mens det ville tatt ti år før han kunne søkt om dette dersom han hadde blitt dømt til forvaring.

– Dermed vil det oftere bli oppmerksomhet og støy rundt saken, noe som er en belastning for dem, forklarer advokaten. Han sier foreldrene nå ønsker ro, også fram til ankesaken kommer opp for retten neste år.

Se intervjuet med Stabell øverst i artikkelen

Stabell sier også at rettssaken i liten grad har gitt svar på hva som skjedde etter at Sigrid forsvant natt til 5. august i fjor og fram til hun ble funnet drept fire uker senere.

– De fremmer fremdeles et ønske til tiltalte – dersom han er gjerningsmannen, og nå er han utpekt som det selv om dommen ikke er rettskraftig – om å fortelle hva som skjedde med datteren, sier Stabell. Han håper 38-åringen nå tenker over hva som har skjedd og at samvittigheten og hensynet til Sigrids foreldre gjør at han forteller det han vet.

– De klamrer seg til det håpet, men er samtidig realistiske og vet at sjansen for dette er liten, sier bistandsadvokaten.