Manchester City snublet igjen

Eden Hazard tegnet seg på scoringslisten da Chelsea feide Wigan av banen. (Foto: Reuters / NTB scanpix). Les mer Lukk

Manchester Citys håp om å forsvare seriegullet blir stadig tynnere. Lørdag ble Southampton for sterk med 3-1-seier på sørkysten.

Vegard Forren var for første gang i Southamptons kamptropp, men han ble sittende på benken og se lagkameratene sende tittelforsvareren poengløs hjem.

Tabelltoeren fikk trøbbel tidlig i kampen. Jason Puncheon sendte nemlig vertene opp i ledelsen allerede etter seks minutter. 16 minutter senere doblet Steven Davis ledelsen etter en grov tabbe av Joe Hart.

Edin Dzeko reduserte for blåtrøyene, men det hjalp svært lite all den tid Gareth Barry satte ballen i eget nett bare minutter ut i annen omgang. Barry hadde en dårlig dag på jobben. Det var han som mistet ballen forut for 1-0-målet.

Mauricio Pochettino fikk sin første seier som Southampton-manager, og laget skaffet seg avstand til nedrykksstreken.

City-tapet betyr at byrival Manchester United kan skaffe seg 12 poengs luke med seier over Everton søndag.

Chelsea svarte

Tidligere lørdag gjorde Chelsea det som var nødvendig for å beholde 3.-plassen på tabellen da Wigan ble slått 4-1. Tottenham hadde inntatt plassen bak de to Manchester-lagene noen timer etter at to mål av Gareth Bale ga 2-1-seier mot Newcastle.

Etter 23 spilte minutter på Stamford Bridge sendte brasilianske Ramires hjemmelaget i ledelsen.

Det belgiske stjerneskuddet Eden Hazard fulgte opp drøye ti minutter ut i annen omgang, før Shaun Maloney reduserte og ga et snev av håp for Wigan. Mot slutten av kampen løsnet det virkelig for Chelsea med nye mål av Frank Lampard og Marko Marin.

– Vi fortjente å vinne, og vinne må vi gjøre. Vi skaper sjanser og scorer mål. Det må vi fortsette med, sa Chelsea-manager Rafael Benítez.

Femteplasserte Arsenal tok tre poeng borte mot Sunderland. Spanjolen Santi Cazorla banket inn 1-0 med venstrefoten etter 35 minutter, noe som var nok til å sikre seieren for Arsène Wengers gutter.

Carl Jenkinson ble utvist i annen omgang, men Arsenal tettet igjen og berget seieren.

Spansk show

Også for Swansea var det spanjoler som utmerket seg. Michu, som har vært strålende denne sesongen, scoret to av walisernes fire mål, da nedrykkstruede Queens Park Rangers ble slått 4-1. Swanseas øvrige mål ble scoret av Angel Rangel og Pablo.

Også Reading sliter langt nede på tabellen. De fikk problemer borte mot Stoke og tapte til slutt 2-1 etter scoringer av Robert Huth og Cameron Jerome for hjemmelaget og Adrian Mariappa for gjestene.

Alexander Tettey var etter sitt landslagsforfall med fra start og spilte hele kampen da Norwich tok imot mot Brede Hangeland, John Arne Riise og resten av Fulham-mannskapet. Kampen endte 0-0.