14 måneders fengsel for Liv Løberg

Liv Løbergs dom er rettskraftig. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Borgarting lagmannsrett har forkastet anken fra Liv Løberg. Dommen på 14 måneders fengsel for bruk av falske papirer blir dermed opprettholdt.

I Oslo tingrett ble Løberg i april i år dømt til 14 måneders fengsel, samt inndragning av 1 million kroner. Hun ble dømt for å ha brukt falske vitnemål til å skaffe seg en rekke toppjobber i offentlig forvaltning de siste ti årene.

Hun anket dommen. Borgarting lagmannsrett sa nei til å behandle skyldspørsmålet, og åpnet kun for å behandle straffeutmålingen. Slutningen er nå klar, og der kommer det fram at lagmannsretten forkaster anken hennes i sin helhet, skriver Dagens Næringsliv.

Fem måneder av straffen på ett år og to måneders fengsel ble gjort betinget, noe som gjør at Løberg slipper unna med ni måneder i fengsel, skriver Aftenposten.

Løberg hadde i løpet av ti år fem toppstillinger. Det var da hun jobbet som administrasjonssjef for Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) at saken ble avdekket. En av arbeidsoppgavene hennes der var å sjekke at utenlandske søkere hadde korrekte eksamenspapirer. Løberg selv løy ifølge dommen på seg en rekke vitnemål innen sykepleie og økonomi, men hun hadde kun bestått eksamen som hjelpepleier.