Thon vil ikke la seg avhøre om dødsbrann

Olav Thon nekter på forklare seg dødsbrannen i Urtegata i 2008. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Les mer Lukk

Politiet vil avhøre Olav Thon i forbindelse med brannen som krevde seks liv i Urtegata i Oslo i 2008. Investoren mener et avhør ikke har noe for seg og vil ikke si noe om saken.

Første nektet han å møte i vanlig politiavhør, og da han ble kalt inn til rettslig avhør, gjorde han det klart via advokat John Christian Elden at han ikke ønsket å forklare seg, skriver Dagens Næringsliv.

Normalt er det møteplikt til rettslig avhør, men ingen plikt til å faktisk si noe. Oslo tingrett var enig med Elden i at det ikke hadde noen hensikt å tvinge Thon til å møte opp kun for å avgi personalia. Advokaten mener politiet har slått inn på feil spor når de går etter Thon.

– Vi mener de trenerer saken ved å ville avhøre Thon personlig.

Han har ikke noe å bidra med i forbindelse med brannspørsmålet, sier Elden.

Han avviser at Thon er siktet i saken, mens påtaleleder Anne Karin Blanck sier Thon er siktet fordi han er styreformann og dermed øverste ansvarlige i selskapet som eide bygården som brant.

Olav Thon-gruppen er siktet for manglende vedlikehold og brannsikring. En 49 år gammel mann ble siktet for selve brannen, men denne siktelsen ble frafalt.

Elden håper på en snarlig påtaleavgjørelse i saken.

Les også: Henla fem saker mot mordbrannsiktet

Urtegata-siktet kan stå bak flere branner

Brannen i Urtegata påsatt

Thon gir 1 million kroner for pyromanopplysninger

Siktede brannstilfter ville selge bilder til pressen