Henla fem saker mot mordbrannsiktet

Normal   0   21         false   false   false                             MicrosoftInternetExplorer4   <![endif]-->     <![endif]-->     /* Style Definitions */  table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;}  <![endif]-->  En 46-årig mann er i varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, mistenkt for å stå bak brannen som kostet seks mennesker livet i Urtegata 31 i Oslo 13. desember i fjor. Foto: Espen Hovde / SCANPIX
En 46-årig mann er i varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, mistenkt for å stå bak brannen som kostet seks mennesker livet i Urtegata 31 i Oslo 13. desember i fjor. Foto: Espen Hovde / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p46-åringen som er siktet for brannen i Urtegata i Oslo før jul, der seks personer mistet livet, ble fredag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter fengslingsmøtet opplyste politiadvokat Susie Bergstrand at politiet tidligere har henlagt fem saker der mannen har vært siktet for brannstiftelse. Disse sakene ble henlagt av politiet i 2004 på bakgrunn av bevisets stilling.

På grunn av den alvorlige siktelsen om mordbrann i Urtegata, har politiet nå gjenåpnet etterforskningen av de gamle brannene. Den nye siktelsen lyder derfor på sju tilfeller av brannstiftelse og ett forsøk på brannstiftelse.

– Brannene er i samme område, og de er fra høsten 2002 fram til desember 2008, sier Bergstrand.

De andre brannene skal ha vært av en mindre karakter, men av en sånn størrelse at politiet har rykket ut til stedet. Politiet vil også undersøke om mannen kan være involvert i flere branner.

Ifølge forsvareren i saken sitter ikke politiet på tekniske beviser, men baserer seg kun på en rekke av indisier, står det å lese i kjennelsen fro Oslo tingrett. Men ifølge politiet er mengden av indisier så stor at det likevel foreligger skjellig grunn til mistanke mot mannen.

– Det er en rekke indisier her, og det er denne rekken av indisier som gjør at det er skjellig grunn til mistanke, sier politiadvokaten.