Brækhus bokser ny VM-kamp i juni

Cecilia Brækhus er klar for å starte opptreningen igjen. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix) Les mer Lukk

Cecilia Brækhus begynner å trene så smått igjen allerede til mandag, og i juni er hun klar for en ny VM-kamp i Danmark.

– Jeg kommer ikke til å møte Anne-Sophie Mathis i juni. Da kommer jeg til å bokse en oppkjøringskamp til storkampen mot henne en gang til høsten. Kampen mot Mathis er i boks, men den kommer ikke nå.

– Jeg satser på å sette alle VM-beltene mine på spill i junikampen, men foreløpig er det ikke avklart hvem jeg skal møte. Jeg har fortalt folkene som jobber for meg at Hanna Gabriel fra Costa Rica er ønskemotstanderen min for den neste kampen.

Les også: Brækhus syk, tittelkampen utsatt til april

– Hun er tøff og eksplosiv og ranket som nummer en i klassen over meg (lett mellomvekt). Dersom det ikke blir henne jeg får som motstander, har jeg et par andre navn på blokken også, for jeg satser på å få en så god motstander som mulig, forteller Cecilia Brækhus til NTB.

Hun skulle ha møtt Anne-Sophie Mathis fra Frankrike i Frederikshavn 21. april, men på grunn av en mandeloperasjon måtte den kampen utsettes. Nå ser det ut som om den kommer på programmet til høsten.

Forferdelig

– Jeg var kommet veldig langt i treningen da jeg ble syk, og det var helt forferdelig da jeg forsto at kampen måtte avlyses. Men det var ikke noe jeg skjønte med en gang.

Les også: Brækhus: - Min tøffeste kamp

– Først ble jeg syk og gikk en uke på penicillin. Det førte ikke til noe. Jeg ble bare enda dårligere. Jeg tok kontakt med en av de beste øre-, nese- og halsspesialistene de har i Tyskland, og da fikk jeg beskjed om at mandlene måtte opereres bort.

– Det gikk cirka tre uker fra jeg ble syk til jeg forsto at det ikke ble noen kamp mot Mathis, men i den tiden gjorde vi alt som sto i vår makt, for at jeg skulle kunne ta kampen, sier Brækhus.

Hun var i super form, og var godt i gang med sparringen da sykdommen slo til. Nå må hun begynne fra bunnen av igjen og bygge seg sakte, men sikkert opp.

– Jeg mistet en fire-fem kilo kroppsvekt på grunn av sykdommen, men jeg regner med at det skal gå ganske greit å komme tilbake i god form igjen, sier hun.

Les også: Brækhus vant på teknisk knockout

Kjempemotivert

– Jeg var i bedre form enn noen gang da sykdommen satte meg ut, men jeg er kjempemotivert til å ta fatt igjen nå. Jeg håper å komme opp på det samme nivået jeg var, for før jeg ble syk satte jeg blant annet pers i O2-opptak, forteller Cecilia.

Hun er blitt hetset, blant annet av Holly Holms manager Lenny Fresquez. Han beskyldte Brækhus for å trekke seg fra Mathis-kampen med vilje.

– Jeg blir provosert og lei meg av slike uttalelser. Det hører ikke noe sted hjemme. Ingen kan vel tro at jeg med vilje lar meg operere for å slippe en kamp, sier hun.

Se også: Brækhus ga verbal knockout

Brækhus sier også til NTB at hun lar seg provosere litt av en del slengbemerkninger Mathis selv har kommet med.

– Når Mathis snakker litt nedsettende om meg, blir jeg provosert og litt irritert, men det gjør meg også mer tent, sier hun.

Nå er hun klar for en sommer med masse trening og ingen ferie.

– Jeg holder hodet kaldt og skal forberede meg veldig grundig til Mathis-kampen. Jeg vet i alle fall hva jeg skal bruke sommeren til. Lysten og motivasjonen til både å trene og komme tilbake i kamp er større enn noensinne, sier Cecilia Brækhus - på en snartur i Oslo før treningsalvoret starter opp igjen allerede kommende mandag.

Les også: Brækhus får drømmekamp


Les flere nyheter her