Starter Breivik-observasjon til uken

Til uken starter helsepersonell sin døgnkontinuerlige overvåking av Anders Behring Breivik i Ila fengsel. Foto: Berit Roald / Scanpix. Les mer Lukk

Onsdag i neste uke skal helsepersonell starte sin observasjon av terrorsiktede Anders Behring Breivik. På Ila er alt lagt til rette.

– Alt personell fra Dikemark som skal inn er ferdig sikkerhetsklarerte, sier fengselsdirektør ved Ila, Knut Bjarkeid til VG.

Overfor NTB bekrefter Bjarkeid at alt er klart fra fengselets side og at de nødvendige lokalene stilles til disposisjon.

Bjarkeid vil ikke si noe om hvordan sikkerhetsklareringen har foregått, men viser til forskriften for særlig høy sikkerhet. Den krever at vandelen skal sjekkes hos alle som besøker den aktuelle avdelingen.

Les også: Breivik hevder han villedet rettspsykiaterne

Neste uke kommer et team fra den regionale sikkerhetsavdelingen på Dikemark til Ila. Ti pleiere med bistand fra et par psykiatere skal sørge for døgnkontinuerlig overvåking.

Denne observasjonen kommer til å gå parallelt med de to rettspsykiaternes samtaler med Breivik, sier seniorrådgiver Pål Hartvig ved Oslo universitetssykehus.

Les flere nyheter her