Nye anklager om drap på sivile i Syria

Regimekritiske syrere hevder at opptil 47 mennesker ble drept i byen Homs tirsdag, men meldingene er ikke bekreftet fra uavhengig hold. Dette bildet fra en av byens gater skal være tatt mandag. Foto: REUTERS/SCANPIX. Les mer Lukk

Syriske aktivister i Europa anklager landets sikkerhetsstyrker for å ha drept minst 23 sivile tirsdag.

Ifølge eksilgruppen The Syrian Observatory for Human Rights ble 16 mennesker drept i granatangrep mot bydelen Baba Amr i Homs, blant dem én kvinne og tre barn. Opplysningene er ikke bekreftet fra andre kilder.

Fem andre sivile, blant dem et barn, ble drept av syriske sikkerhetsstyrker angrep grensebyen Qusayr i Homs-provinsen, hevder den samme gruppen.

Les også: FNs hovedforsamling fordømmer volden i Syria

Én sivil skal også ha blitt drept i landsbyen Al-Atarib i Aleppo-provinsen, ifølge meldingene.

En annen sivil ble angivelig drept og fem ble såret da regjeringsstyrker åpnet ild mot en minibuss i landsbyen Tronba i Idlib-provinsen, ifølge eksilgruppen.

Forsøkte å rykke inn

Andre regimekritikere hevder at 47 mennesker ble drept i Homs tirsdag, men heller ikke dette er bekreftet fra annet hold.

Ifølge aktivisten Omar Homsi forsøkte syriske regjeringsstyrker to ganger å rykke inn i Baba Amr, men ble slått tilbake av væpnede opprørere som har forskanset seg i bydelen.

Les også: Vil stille Assad for internasjonal straffedomstol

Samtidig med at meldingene om kamphandlinger fortsetter å komme, ble det tirsdag klart at Russland ikke akter å delta under den planlagte Syria-konferansen i Tunisia senere i uka.

Konferanse

Møtet er kommet i stand for å «støtte én side mot en annen i en intern konflikt», heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

Kinesiske myndigheter har heller ikke takket ja til invitasjonen, opplyser en talsmann for kinesisk UD.

Den offisielle kinesiske holdningen er at støtte til opposisjonen i Syria kan framprovosere borgerkrig i landet.

Konferansen i Tunisia arrangeres av forumet «Syrias venner», som er et fransk initiativ.

Les flere nyheter her