Khalid Skah vil bli avhørt av norsk politi

Khalid Skah gjennomførte tirsdag en protest utenfor den norske ambassaden i Marocco, med beskyldninger mot norske myndigheter etter at hans to barn ble ført tilbake til Norge i juli 2009. Foto: LUKASZ CINAL / EPA / Scanpix Les mer Lukk

Etterlyste Khalid Skah vil la seg avhøre av norsk politi, opplyser advokat Brynjar Meling.

Skah har i halvannet år vært etterlyst av norsk politi. Han oppholder seg i Marokko og insisterer på at avhør må finne sted der, ikke i Norge, skriver VG.

– Det ligger i sakens natur at han risikerer å bli pågrepet og fengslet fram til en eventuell dom om han kommer til Norge, forklarer Meling.

Skah er tiltalt for å ha brutt norsk lov under en omsorgskonflikt med sin ekskone Anne Cecilie Hopstock.

Les også: Khalid Skah til «krig» mot norske myndigheter

Påtalemyndigheten mener at Skah i en periode nektet parets to barn å forlate hjemmet i Marokko, at han nektet dem å være med moren og at han ville tvinge ekskona til å betale for å se barna.

– Min klient benekter at han har gjort noe straffbart og ønsker å gi sin versjon til politiet. Beskyldningene mot ham har redusert livskvaliteten hans dramatisk. Siden han er internasjonalt etterlyst, kan han ikke forlate hjemlandet, sier Meling.

Meling har derfor i et brev til Oslo-politiet bedt om at det igangsettes en diplomatisk prosess slik at avhør kan finne sted i Marokko. Politiadvokat Sven T. Røer bekrefter å ha mottatt brevet, men vil ikke kommentere saken.

Heller ikke Hopstocks advokat Marte Svarstad Brodtkorp ønsker å kommentere saken. (©NTB)

Les også: Norge mangler ambassadør i Marokko