Sju drept ved valglokale

Afghanske soldater står vakt ved en gate i Kabul før valget. Les mer Lukk

Sju soldater ble drept i et Taliban-angrep i nærheten av et stemmelokale i Baghlan-provinsen nord i Afghanistan, opplyser politiet.

En av de drepte var afghansk soldat, mens de øvrige seks var medlemmer av den afghanske sikkerhetsstyrken.

Ytterligere fem personer ble såret i angrepet, opplyser provinsens politisjef til Reuters.

Afghanerne går lørdag til stemmeurnene for å velge ny nasjonalforsamling for andre gang siden Taliban-regimets fall.


– Folk holder seg hjemme og avventer sikkerhetssituasjonen. De vil gå ut og stemme senere, sa guvernør Mohammad Omar i Kunduz-provinsen til nyhetsbyrået Reuters.

Karzai stemte

Stemmegivningen begynte klokken 7 lokal tid lørdag morgen. Frykt for voldshandlinger preger valgdagen, og sikkerhetsberedskapen er på topp etter at opprørere har varslet at de vil forsøke å angripe stemmelokalene.

Taliban har lovet å sabotere valget, og har bedt folk om å holde seg hjemme på valgdagen.

President Hamid Karzai avga lørdag morgen sin stemme på en skole i nærheten av presidentpalasset i Kabul, og benyttet anledningen til å oppfordre folk til å trosse truslene om angrep.

– Som i hvert valg håper vi at valgdeltakelsen vil bli høy, og at ingen blir forhindret av sikkerhetsgrunner, sa Karzai til reportere.

For fremtiden

Mens flere nølte med å oppsøke stemmelokalene, fulgte andre Karzais anmodning.

– Dette er for Afghanistans framtid, sa studenten Sohail Bayat etter å ha avgitt sin stemme i Kabul.

– Folk vil ikke ha Taliban, så alle afghanere må gå ut og stemme, sa han.

Noen timer før valget begynte, ble det skutt en rakett mot NATOs hovedkvarter i hovedstaden Kabul. Den landet i nærheten av hovedkvarteret og den amerikanske ambassaden, men ingen personer ble såret, opplyser forsvarsalliansen.Det er setene i andrekammeret i den afghanske nasjonalforsamlingen som nå er på valg. Politiske analytikere frykter at det vil forekomme uregelmessigheter og fusk, på samme måte som under presidentvalget i fjor. Allerede få timer etter at valglokalene åpnet lørdag, startet det å komme inn meldinger om uregelmessigheter.