Forlenger med FFK

Trener Anders Grönhagen forlenger med Fredrikstad. Her fotografert under en treningsøkt på La Manga tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Les mer Lukk

<pAnders Grönhagen har skrevet en ny kontrakt som trener for Fredrikstad. Svensken skal lede klubben ut 2010-sesongen.</p

Fredag ble treneren tilbudt en ny kontrakt med klubben, ettersom kontrakten han da hadde bare var ut årets sesong. Allerede i fjor ønsket han å forlenge kontrakten sin.

– Jeg er glad for å kunne fortsette arbeidet som FFK-trener og ser fram til fortsettelsen, sier Grönhagen til fredrikstadfk.no.

Tidligere i år virket svenskens framtid i klubben å være usikker. Da begynte Grönhagens å bli utålmodig. Han ledet klubben til et overraskende seriesølv i fjor.

– Vi startet tidlig å snakke om dette, så kom det et opphold, men de siste 14 dagene prøvde vi å finne en løsning som fungerer for begge parter. At det ble to nye år kjennes bra for min del og jeg tror det er bra for klubben og, sier treneren.

– Så får vi vurdere om to år om det skal bli noe mer, sier han.

2009 ble innledet med en konflikt med daværende sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen. Karlsen trakk seg i januar fra stillingen, etter bare to måneder i jobben.

Nå ser Grönhagen fram til å arbeide fram mot seriestart.

– Det er viktig at vi kom fram til en avgjørelse innen seriestart. Nå får vi ro, det er klart. Vi har mange utfordringer foran oss, både i Norge og i UEFA-cupen. Vi har vel sagt at vi i første omgang skal etablere oss blant de fire-fem beste.

– Kommer vi inn i flytsonen så kan alt skje, sier han. (©NTB)