Vrir seg unna bompengevedtak

Foto: Scanpix
Kommunestyret i Os utenfor Bergen vedtok tirsdag kveld enstemmig å innføre bompenger for å få bygd ny vei mellom Os og Bergen.

Ordfører Terje Søviknes (Frp) i Os sier til Bergensavisen at det ikke er pinlig for lokalpartiet å gå inn for bompenger, selv om partiets landsmøte for få uker siden fattet et vedtak om bastant motstand mot bommer.

– Vedtaket fra landsmøtet har ikke tilbakevirkende kraft. Bompengeinnkrevingen på E39 har vært planlagt siden 2004, sier Søviknes.

Også i Bergen, der Frp har byregjering i samarbeid med Høyre og KrF, har lokalpartiet vridd seg unna landsmøtevedtaket ved å vise til at økte bompenger er en del av et prosjekt som allerede er i gang. Partiet er innstilt på at kommunen sender en ny bompengesøknad neste år.

I Fjell kommune på Sotra deltar Frp i et samarbeid med andre partier. Der vil varaordfører Georg Indrevik (Frp) ha en representativ folkeavstemning eller en meningsmåling om bompenger på et nytt veisamband mellom Sotra og fastlandet.

I Austevoll kommune i Hordaland har Frp-ordfører Helge Andre Njåstad for lengst akseptert at bruer i kommunen finansieres med bompenger. (©NTB)