Oppskrift: Stekt laks med kaperssmør

Stekt laks med kaperssmør er lettvint Les mer Lukk

Å spise fisk en gang eller to i uka er bra for kropp og sjel. Stekt laks med kaperssmør er raskt å lage og smaker nydelig.

Denne artikkelen ble først publisert av HusGlede.no.

Porsjonsfrosne laksestykker er både rimelig mat og hendig å ha i frysen.

Oppskrift: Stekt laks med kaperssmør

Dette trenger du:

  • 4 laksefileter
  • 8 poteter
  • 1 blomkål
  • 1 pakke cherrytomater
  • 300 g smør
  • 8 kapers
  • 4 sjalottløk
  • salt
  • 1 sitron
  • olivenolje
Stekt laks med kaperssmør er lettvint

Slik gjør du:

  1. Kok opp potetene og la dem trekke til de er møre.
  2. Mens potetene koker, kutter du blomkålen i små buketter og cherrytomatene deler du i to.
  3. Når potetene er møre heller du av vannet og kutter dem i skiver.
  4. Bland de skivede potetene med blomkål, cherrytomat, litt sitronsaft, 1 ss olivenolje og 1 ts salt.
  5. Brun smøret nøttebrunt i varm panne og skjær sjalottløk i skiver. Når smøret er brunet tilsettes sjalottløk, kapers og saften fra siste del av sitronen.
  6. Krydre laksen med salt og pepper og stek deretter på begge sider i 3-4 minutter.
  7. Server den stekte laksen med potetblandingen og det brunede kaperssmøret.