Oppskrift: Bønnegryte med blomkålris

Bønnegryte med blomkålris
Bønnegryte med blomkålris

Én kjøttfri dag i uka blir mer og mer populært. En bønnegryte er en smakfull og mettende vegetarrett som kan serveres med blomkålris.

Denne artikkelen ble først publisert av HusGlede.no.

Oppskrift: Bønnegryte med blomkålris

Dette trenger du:

Bønnegryte med blomkålris
Bønnegryte med blomkålris
  • 2 bokser kidneybønner
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 boks mais
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts rapsolje
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 1 blomkål

Slik gjør du:

  1. Del opp paprikaen i biter.
  2. Knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og fres grønnsakene i olje i en gryte. Tilsett tomater, bønner, laurbærblad og chilipulver og kok opp.
  3. La det hele stå og småputre i ca. 10 minutter før du har i sitronsaft og mais.
  4. La det hele putre videre mens du lager blomkålris ved å rive blomkål på et rivjern. Fres det deretter lett med litt olje i en stekepanne.
  5. Server bønnegryten med blomkålris og godt brød.

Personvernpolicy