Oppskrift: Bønnegryte med blomkålris

Bønnegryte med blomkålris
Bønnegryte med blomkålris
Artikkelen fortsetter under annonsen

Én kjøttfri dag i uka blir mer og mer populært. En bønnegryte er en smakfull og mettende vegetarrett som kan serveres med blomkålris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert av HusGlede.no.

Oppskrift: Bønnegryte med blomkålris

Dette trenger du:

Bønnegryte med blomkålris
Bønnegryte med blomkålris
  • 2 bokser kidneybønner
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 boks mais
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts rapsolje
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 1 blomkål

Slik gjør du:

  1. Del opp paprikaen i biter.
  2. Knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og fres grønnsakene i olje i en gryte. Tilsett tomater, bønner, laurbærblad og chilipulver og kok opp.
  3. La det hele stå og småputre i ca. 10 minutter før du har i sitronsaft og mais.
  4. La det hele putre videre mens du lager blomkålris ved å rive blomkål på et rivjern. Fres det deretter lett med litt olje i en stekepanne.
  5. Server bønnegryten med blomkålris og godt brød.