Oppskrift: Bønnegryte med blomkålris
Én kjøttfri dag i uka blir mer og mer populært. En bønnegryte er en smakfull og mettende vegetarrett som kan serveres med blomkålris.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Denne artikkelen ble først publisert av HusGlede.no.
Oppskrift: Bønnegryte med blomkålris
Dette trenger du:
- 2 bokser kidneybønner
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 boks mais
- 1 boks hakkede tomater
- 1 laurbærblad
- 1 ts chilipulver
- 2 ts rapsolje
- 1 ss sitronsaft
- salt og pepper
- 1 blomkål
Slik gjør du:
- Del opp paprikaen i biter.
- Knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og fres grønnsakene i olje i en gryte. Tilsett tomater, bønner, laurbærblad og chilipulver og kok opp.
- La det hele stå og småputre i ca. 10 minutter før du har i sitronsaft og mais.
- La det hele putre videre mens du lager blomkålris ved å rive blomkål på et rivjern. Fres det deretter lett med litt olje i en stekepanne.
- Server bønnegryten med blomkålris og godt brød.