Oppskrift: Bakte plommer med vaniljeis

Artikkelen fortsetter under annonsen

Plommer er en stor favoritt hos mange av oss, og vi kan glede oss over at plommer kan plukkes i mang en hage fra august til september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen ble først publisert av HusGlede.no.

Plommer kommer i fargene blå, gule eller røde og er søte og gode. Det er mye du kan gjøre med denne fantastisk smakfulle stenfrukten. Du kan sylte dem, bake dem, lage en relish eller spise dem som de er i for eksempel en salat. Plommer passer perfekt som tilbehør til alt fra middager til ostebordet. Vi har valgt å lage en enkel dessert med bakte plommer og vaniljeis.

Hvor lenge plommer holder seg avhenger av hvor langt plommene har kommet i modningsprosessen. Modne plommer har kortere holdbarhet enn plommene som er mindre modne.

Oppskrift: Slik lager du bakte plommer med vaniljeis

Når du baker plommer i ovnen må du passe på å ta dem ut akkurat i det de begynner å bli myke. Vaniljeis er godt følge til plommer.
Når du baker plommer i ovnen må du passe på å ta dem ut akkurat i det de begynner å bli myke. Vaniljeis er godt følge til plommer.

Plommer har mye sødme og syre i seg og passer perfekt som tilbehør til både kjøtt og kylling. Plommer passer også perfekt som dessert og særlig hvis du baker de i ovnen. Dette er en veldig enkel og grei dessert som ikke tar lange tiden å lage, hvor du likevel får frem det beste i plommene. Bakte plommer får en konsentrert smak som er pakket med sødme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette trenger du:

  • 10 plommer
  • 1 ss brunt sukker
  • 8 valnøttkjerner

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Skyll plommene, del dem i to og fjern steinene. Deler du plommene enda en gang vil du få fine og delikate plommebåter.
  3. Legg de delte plommene i en smurt ildfast form og strø over litt brunt sukker.
  4. Bak plommene i ovnen i 10 minutter. Plommene skal være myke, men fortsatt faste. De kan fort bli for myke så pass godt på dem. Ta dem heller ut litt tidlig enn for sent.
  5. Hakk valnøttene grovt og sett til side mens du venter på plommene som er i ovnen.
  6. Server de lune plommene med vaniljeis og dryss over de hakkede valnøttkjernene.

Tips: Vil du ha bakte plommer med litt ekstra smak kan du ha over noen dråper med Cognac. Det vil nok ikke falle i smak hos barna, men du kan jo lage noen plommer med Cognac og noen uten.

Oppskrift: Plommesyltetøy

Å lage plommesyltetøy er enklere enn du kanskje tror, og er perfekte som små gaver til noen du er glad i.
Å lage plommesyltetøy er enklere enn du kanskje tror, og er perfekte som små gaver til noen du er glad i.

Har du høstet mer plommer enn du klarer å spise kan du lage plommesyltetøy. Det er veldig populært siden det er enkelt å lage og samtidig har lang holdbarhet. Bare husk på å sette de fylte glassene med syltetøy både mørkt og kjølig. Plommesyltetøy er også perfekt som små vertinnegaver. Ha ditt hjemmelagede syltetøy over på fine lufttette glass, ha på en liten merkelapp og gi det til noen du er glad i.

Sensommeren er en fantastisk tid hvor det bugner av både bær og frukter i skog og hage. Dette bør du virkelig benytte deg av så har du en smak av sommer gjennom hele vinteren.