Tin kalkunen nå

Du bør beregne 500 g kalkun per person. Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 600 g per person.Foto: Colourbox Les mer Lukk

Derfor skal du flytte kalkunen fra fryseboks til kjøleskap 4. juledag

Mens det er ribbe og pinnekjøtt som dominerer matbordet julaften, tilhører nyttårsaften i stor grad kalkun, fulgt av henholdsvis pinekjøtt og reinsdyr. Kalkunen trenger lang tid på å tine og 4. juledag er dagen da du skal ta den opp av fryseren og la den ukronede festfuglen tine langsomt i kjøleskap.

Men frykt ikke, for skulle det mot all formodning gå et par dager før du ser denne saken så kan du tine fuglen på kjøkkenbenken i to dager.

Se video for hvordan du tilbereder kalkun-middag:

Det møre kalkunkjøttet har en mild smak som kan kombineres med det meste, hvilket gjør det hvite fuglekjøttet både anvendelig og populært for alle aldersgrupper. Og når nyttårsforsettet om å gå ned i vekt og leve et sunnere liv skal iverksettes, så kan det jo være kjekt å notere seg at stekt brystfilet av kalkun uten skinn inneholder kun 1,8 prosent fett.

Les også: Årets kalkun benådet av Obama