Årets kalkun benådet av Obama

USAs president Barack Obama benådet onsdag en kalkun.
USAs president Barack Obama benådet onsdag en kalkun. Foto: Carlos Barria / Reuters

– Det er vanskelig å forstå at det nå er sjuende gangen jeg benåder en kalkun. Tiden flyr – selv om kalkuner ikke gjør det, spøkte USAs president Barack Obama da han tradisjonen tro benådet en kalkun før feiringen av høsttakkefesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den heldige kalkunen som fikk livet i gave under årets seremoni heter Abe, oppkalt etter president Abraham Lincoln.

Langt ifra alle kalkuner er like heldige, og et stort antall havner på amerikanske middagsbord i forbindelse med den tradisjonsrike feiringen av høsttakkefesten (thanksgiving) som feires torsdag.

– USA er tross alt landet hvor du får en andre sjanse, og denne kalkunen har fortjent en andre sjanse til å få leve sitt liv i bekvemmelighet, fortsatte Obama under seremonien i hagen utenfor Det hvite hus.

Opphavet for benådningsseremonien er noe uklart, men tradisjonen ble trolig startet av John F. Kennedy i november i 1963. Det var imidlertid ikke før under George H.W. Bush i 1989 at benådningen ble en del av den årlige kalkun-presentasjonen i Det hvite hus.

Personvernpolicy