64-åring fikk ny penis i USAs første vellykkede transplantasjon

Your browser doesn't support HTML5 video.

64-åring fikk ny penis i USAs første vellykkede transplantasjon Les mer Lukk

Thomas Manning (64) måtte amputere penisen da han fikk kreft i 2012.

Å miste et kjønnsorgan kan for mange være så psykisk tungt at flere vurderer å ta sitt eget liv. Derfor var det så viktig at nettopp denne transplantasjonen skulle være vellykket. Det fortalte kirurgene som gjennomførte USAs første vellykkede penis-transplantasjon under en pressekonferanse mandag.

– Vi håper at disse teknikkene vil tillate oss å lindre lidelsen og fortvilelsen hos dem som har opplevd ødeleggende urinskader eller tap av penis, sier tranplantasjonskirurg Curtis Cetrulo.

Les også: Fikk ny penis, blir far

Mistet penisen til kreften

Thomas Manning (64) måtte amputere kjønnsorganet da han ble diagnostisert med peniskreft i 2012. Tidligere denne måneden gjennomgikk han en operasjon på 15 timer ved Massachusetts General Hospital i Boston og ligger nå til observasjon på sykehuset med en ny penis fra en donor.

– I dag begynner han et nytt kapittel fylt med håp for seg selv og håp for andre som har opplevd lignende, sier en lege på vegne av Manning under pressekonferansen.

Les også: Japaner spylte rivalens penis ned i toalettet

Første i USA – andre i verden

Amerikaneren er den andre i verden som har gjennomgått en vellykket penis-transplantasjon. I desember 2014 fikk en 21 år gammel sørafrikaner ny penis fra en donor etter at han ble tvunget til å amputere penisen etter en mislykket omskjæring tre år tidligere. 21-åringen kunne gledelig annonsere at han skulle bli far i juni i fjor.

Leger ved Johns Hopkins-universitetet i Baltimore i USA har siden desember i fjor planlagt eksperimentelle penis-transplantasjoner på hele 60 tjenestemenn som har blitt skadet i forbindelse med militærtjeneste. I mars var prosjektet fortsatt i planleggingsfasen, ifølge Philly.com.

Les mer her: Skal transplantere penis fra død mann