Fikk ny penis, blir far

En sørafrikansk mann som for få måneder siden gjennomgikk verdens første vellykkede penistransplantasjon, skal nå bli far.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge urologen Andre van der Merwe, som ledet legeteamet som gjennomførte den vellykkede transplantasjonen, var det mannen selv som kom med nyheten om at den 21 år gamle kjæresten hans nå er gravid.

– Jeg ble informert av ham om at partneren hans nå er gravid i fjerde måned, sier Van der Merwe.

– Vi er glade over at det ikke har vært noen komplikasjoner og for at penisen hans fungerer godt, sier han.

Legenes opprinnelige mål var at mannen skulle være fult funksjonsfrisk i løpet av to år, og de legger ikke skjul på at de er overrasket over at det gikk mye raskere.

Mannen ble tvunget til å amputere penis for tre år siden, etter en tradisjonell omskjæring som gikk galt. 11. desember mottok han en ny penis fra en donor, og den kompliserte transplantasjonen, som tok ni timer, ble gjennomført ved Tygerberg-sykehuset i Cape Town.

Tradisjonelle omskjæring av gutter og unge menn er vanlig i deler av Sør-Afrika og skjer ofte under uhygieniske forhold, noe som resulterer i infeksjoner.

Ifølge Van de Merwe står ni unge menn nå på venteliste for å få gjennomført tilsvarende transplantasjoner i Sør-Afrika, men han medgir at donorene ikke akkurat står i kø.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden