Datingappen Tinder lanserer panikknapp i USA

Tinder annonserte 23. januar at de innfører en tjeneste som lar brukere varsle politiet, en slags panikknapp, dersom de havner i en faretruende situasjon på date. Funksjonen blir først tilgjengelig for brukere i USA. Les mer Lukk

Panikknapp og kontroll av profilbilder skal gjøre dating tryggere for dem som bruker appen.

Tinder skal senere denne måneden rulle ut ny funksjonalitet til appens brukere i USA.

Endringene inkluderer en «panikknapp», som Tinder-brukere kan trykke på dersom en faretruende situasjon oppstår.

Funksjonaliteten lar brukerne dele detaljer om planlagte dater, inkludert hvem de skal møte, hvor og når daten er, og gir dem mulighet til enkelt og diskret tilkalle hjelp dersom de føler seg utrygge eller trenger assistanse, skriver Tinder i en pressemelding.

Det skjer etter at moderselskapet Match Group har inngått et samarbeid med sikkerthetsappen Noonlight, som vil bli en integrert del av Tinder i USA.

Når panikknappen trykkes på vil Noonligh kreve en kode. Dersom koden ikke tastes, vil brukeren få en tekstmelding. Dersom Noonlight ikke får svar på tekstmeldingen, vil de forsøke å ringe brukeren. Hvis de ikke får svar – eller hvis brukeren bekrefter at faren er reell – vil politiet kontaktes, skriver Itavisen.no.

– Bør tenke som en mor

Administrerende direktør Mandy Ginsberg i Match Group, som har en datter på 21 år, sier at man bør tenke som en mor når man driver en datingtjeneste.

– Jeg tenker mye på sikkerhet, særlig på våre plattformer, og hva vi kan gjøre for å forhindre dårlig oppførsel. Det er mye vi kan fortelle brukerne våre at de bør gjøre, men hvis vi kan gi dem verktøy på toppen av det, bør vi gjøre det, sier hun til Wall Street Journal.

Ginsberg forklarer videre at de ikke er bekymret for falske alarmer.

– Det verste som kan skje når noen ikke responderer (etter å ha trykket på panikknappen red.anm.), er at det kommer noen og banker på døra. Det er ikke det verste i verden, sier hun til avisa.

Les også:Tinder-bruk gir ikke mer tilfeldig sex

Bildesjekk skal forhindre falske profiler

Bildeverifisering skal sikre at bildene som presenteres på en profil, samsvarer med selfiebilder av brukeren tatt i sanntid. Dette skal forebygge at noen bruker en falsk identitet i appen.

Det er ikke kjent når Tinder-brukere ellers i verden vil få tilgang til den nye funksjonaliteten, melder BBC.

– En trygg og positiv datingopplevelse er avgjørende i vår bransje. Vi har funnet spydspissteknologi i Noonlight som kan levere sikkerhetstjenester i sanntid, som ikke finnes i noe annet datingprodukt, sier Ginsberg i Match Group ifølge BBC.