«Lothepus» fikk kreft – nå er han frisk igjen

Leif Einar «Lothepus» Lothe (49) ble kåret til årets medienavn i 2017. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix / NPK Les mer Lukk

Da «Farmen kjendis» Leif Einar Lothe fikk påvist strupekreft, så det mørkt ut. Men etter flere strålebehandlinger er han nå erklært helt frisk.

– Jeg dro på stråling, og gjorde jobben min. Jeg bagatelliserer kreften, det er ingenting i forhold til hva andre sliter med, forteller 49-åringen i et intervju med VG.

I 2017 ble han kåret til årets medienavn, av leserne i bladet Kampanje.

Samme år hadde han stor suksess med biografien «Går det til helvete, og oppnådde topplassering på bokhandlernes bestselgerlister.

– Det er banning, røyk, alkohol og dynamitt, men det er så mye mer også, uttalte forfatter Finn Tokvam da biografien ble gitt ut.

Les også:Lothepus får dialektpris

Les også:Selskapet bak Fjorden Cowboys er konkurs

Ble røykfri: – Et helvete

Nå som Lothepus er kreftfri og har kuttet ut røyken, noe han beskriver som «et helvete», har han planer om en fire måneders ekspedisjon til Nordpolen i 2020. Reisen skal munne ut i en ny TV-serie.

Den musikalske karrieren har han imidlertid lagt på is etter et inngrep på stemmebåndene.

Etter selv å ha kjent kreftens herjinger på kroppen, har han fått et nytt perspektiv på livet.

– Jeg har reist rundt og sett unger med kreft. Da veit du at det du selv sliter med er ingenting, sier Leif Einar Lothe til avisen.