Tarjei Bø: – Sparer seieren til VM

Tarjei Bø tok tredjeplassen i mennenes skiskyttersprint i Antholz i Italia fredag.
Tarjei Bø tok tredjeplassen i mennenes skiskyttersprint i Antholz i Italia fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tarjei Bø tok sin fjerde pallplass for sesongen på sprinten i Antholz, men har til gode å stå øverst på pallen. Det venter han gjerne én drøy måned med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

27-åringen har vært Norges klart mest stabile skiskytter denne sesongen. I tillegg til fire besøk på pallen har han like mange fjerdeplasser.

– Jeg er veldig fornøyd med stabiliteten min. Sånn jeg er satt sammen som skiskytter akkurat nå, er jeg veldig trygg og veldig fornøyd. Jeg har gått veldig mange gode løp i vinter, fastslo Bø overfor NTB etter fredagens renn.

Ikke dermed sagt at han er fornøyd med å ikke ha besteget seierspallens øverste trinn.

– Seieren mangler, men den sparer jeg gjerne til VM. Jeg vet uansett at jeg er mer enn god nok til å klare det, sa 27-åringen.

Han har luktet på toppen av seierspallen ved flere tilfeller i vinter, men bruker ikke mye energi på å irritere seg over misbrukte muligheter.

– Egentlig ikke. Det er et par seirer som det er frustrerende at glapp. I Hochfilzen følte jeg at seieren glapp på grunn av sent startnummer, pulje og ski. Den satt i litt, men rennet i dag var utelukkende en opptur, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beste i høyden noen gang

Storebror Bø brøt nemlig noe som lignet en barriere i Antholz. 27-åringen har i likhet med lillebror Johannes hatt vondt for lykkes i høyden tidligere, og hadde en 15.-plass som bestenotering i den italienske skiskyttermetropolen fra før. Tredjeplassen var i så måte et solid løft.

– Jeg tror verken Johannes eller jeg er født med høydeegenskaper fra naturens side. I tillegg har nok sykdom og mange avbrekk gjort at jeg tidligere har blitt avkledd i større grad i høyden enn i lavlandet. I år har jeg et veldig bra treningsgrunnlag og kan flyte på det. Dermed takler jeg den tynne lufta bedre også, fastslo storebror Bø.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Foran årets sesong har stryningen tatt grep for å beherske konkurransene i høyden bedre.

– Høydetrening får du alltid mer utbytte av når kroppen spiller på lag, og denne sesongen har jeg lagt ned mer høydetrening enn de andre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

27-åringen deltok på landslagets høydeopphold i august og var i tillegg en uke lenger i høyden i oktober enn lagkameratene. Når lillebror Johannes reiser hjem til Norge mandag, blir i tillegg Tarjei igjen i Antholz en uke for å nyte godt av de gode treningsforholdene i den italienske mellomhøyden.

Imponert sjef

Aktuelt er det derimot ikke å legge inn ytterligere et høydeopphold tett opp mot VM på hjemmebane i Holmenkollen i mars.

– Jeg har aldri kjørt høydeopphold før mesterskap, og har hatt veldig suksess med det. Jeg synes jeg får best skiskyttertrening i lavlandet, først og fremst med tanke på skytingen, sa Bø etter fredagens sprint.

Der fikk han en opptur på skytebanen med to fulle hus.

– Skytinga var veldig bra, og spesielt liggende der jeg har trøblet litt i det siste. Jeg klarte å være offensiv og skjerpet, fastslo 27-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landslagstrener Egil Gjelland er mektig imponert over den stabiliteten storebror Bø har vist i vinter.

– Tarjei er beinsolid tvers gjennom denne sesongen. Jeg tror ikke han hadde noen kjempefølelse i dag, men han er likevel sterk hele tiden. Husk også at Simon Schempp alltid er sterk i høyden og stort sett vinner her. Han er for all del god, men når Tarjei er så lite bak, lover det veldig godt, sa han.

Lørdag har storebror Bø et meget godt utgangspunkt på jaktstarten i Antholz. Der skal nevnte Schempp jaktes på.