Molde trakk tittelforsvareren i europaligaen

Ole Gunnar Solskjær og hans Molde møter spanske Sevilla i europaligaens 16-delsfinale.
Ole Gunnar Solskjær og hans Molde møter spanske Sevilla i europaligaens 16-delsfinale. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Molde skal måle krefter med Sevilla i europaligaens 16-delsfinale. – Det kunne ikke blitt så mye verre, mener TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble med andre ord svært tøff motstand for Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Sevilla har vunnet europaligaen de to siste årene. Forrige sesong ble ukrainske Dnipro slått 3-2 i finalen. Året før ble Benfica beseiret på straffer.

– Det kunne ikke blitt så mye verre. Det er umulig å vinne La Liga for dem, så de går europaligaen nå. Det blir kjempevanskelig, er Stamsø Møllers første tanke

Molde vant sin europaligagruppe foran Fenerbahçe, Ajax og Celtic, ble seedet i trekningen og skulle i så måte være sikret antatt greiere motstand i 16-delsfinalen. Slik gikk det ikke for romsdalslaget.

– Litt for små

Sevilla ligger på 7.-plass i den hjemlige serien, hele 13 poeng bak ledende Barcelona og Atlético Madrid.

– Det var ikke mulig for Molde å få Liverpool og Manchester United og den ordentlig store opplevelsen. Sevilla er litt for små til at det blir kjempestas for publikum, så derfor var vel dette noe av det verste, sier Stamsø Møller til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir ekstremt vanskelig å ha noen sjanse på Sánchez Pizjuán (Sevillas hjemmebane). Det er en heksegryte. De slo Barcelona der i oktober – det sier noe om toppnivået, legger han til.

– Grei skuring

Manchester United kommer på sin side fra mesterligaen hvor laget kvalifiserte seg gjennom en skuffende tredjeplass i sin gruppe. United fikk en, på papiret, overkommelig oppgave i danske Midtjylland.

– Akkurat nå kan det ikke se styggere ut på skadefronten for Manchester United, men det er en stund til. Det skal gå greit selv med B-spillere. Det bør være grei skuring, konkluderer Stamsø Møller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Omar Elabdellaoui og hans Olympiakos møter belgiske Anderlecht, mens Krasnodar med Stefan Strandberg trakk tsjekkiske Sparta Praha.

Liverpool møter Augsburg, mens Tottenham skal opp mot italienske Fiorentina.

Favoritter

Sevilla er et av flere lag Stamsø Møller lister opp som hete kandidater til å vinne turneringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Akkurat nå er det Sevilla, Napoli og Liverpool som står sterkest, sier kommentatoren.

– Jürgen Klopp tror jeg forstår mer enn Brendan Rodgers at dette er en god mulighet. Det er kanskje kortere vei til mesterligaplass enn å komme på 4.-plass i Premier League. Akkurat nå ser engasjementet og energien ut til å være høyere i Liverpool enn Manchester United, forteller han, og nevner i tillegg Tottenham som en outsider til å vinne turneringen.

Kampene i 16-delsfinalen spilles 18. og 25. februar.

Les også: Marerittrekning for Chelsea og Arsenal i Mesterligaen