Hovedsponsor ble ikke informert om Sundby-saken

Det stormer rundt Norges Skiforbund. Hovedsponsor SpareBank 1 liker dårlig at de ikke ble informert om dopingsaken til Martin Johnsrud Sundby (bildet) før i sommer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Det stormer rundt Norges Skiforbund. Hovedsponsor SpareBank 1 liker dårlig at de ikke ble informert om dopingsaken til Martin Johnsrud Sundby (bildet) før i sommer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

SpareBank 1 er misfornøyd med at Norges Skiforbund ikke fortalte om dopingsaken til Martin Johnsrud Sundby da de ble hovedsponsor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Avtalen ble signert 14. mars 2015. Vi ble orientert om saken om Martin Johnsrud Sundby 19. juli 2016, dagen før pressekonferansen, opplyser SpareBank 1 i en epost til TV 2.

Sponsoratet går over tre år og er totalt verdt nærmere 50 millioner kroner. Avtalen inneholder også en opsjon på ytterligere to år.

SpareBank 1 er ikke tilfreds med at de ikke ble orientert om Sundby-saken før i sommer.

– Vi har tatt opp dette med Skiforbundet og fått deres vurdering av saken slik den sto i mars 2015. Vi har også tatt opp at vi ikke var fornøyde med at vi ikke ble informert tidligere om at Sundby-saken var på trappene. Det opplever vi at vi har fått gehør for. For oss er det viktig å kunne påvirke våre sponsorobjekter direkte gjennom dialog og gjennom å lære av hverandre. Denne dialogen har vi og skal vi ha direkte med Skiforbundet, sier administrerende direktør Jon Oluf Brodersen i SpareBank 1-banksamarbeidet til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ønsker å avvente granskningsutvalgets rapport rundt bruken av astmamedisiner og lagets rutiner. Når den kommer tar vi stilling til om det er grunn til å gjøre nye vurderinger av vårt sponsorat, legger han til.

Les også: Sundby tok ut frustrasjonen med råkjør-trening

Sundby-dosene blir ulovlige

Sundby angrer på hemmelighold